Бърза помощ

Пресцентър

2015-10-23

Хирургични консултации ще се провеждат в Медицински център "Пирогов"

Свободни хирургични консултации организира Медицински Център „Пирогов”. Те ще се провеждат до края на годината във всяка последна седмица от месеца от екипа на доц. Юлий Ванев, ръководител на „Център за лечение на хернии и коремна болка”. Хирурзите ще преглеждат между 13 и 16 часа от понеделник до четвъртък, а в петък между 10 и 13 часа.
 За да се възползват пациентите не е нужно да носят направление от личния лекар или да заплащат. Задължително е да се запишат предварително на телефон: 02/ 9154364. Записването става всеки делничен ден между 9 и 12 часа.
 Този месец консултациите старират на 26 октомври и продължават до 30 октомври, включително.
 

2015-10-23

УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" разкрива изборна секция за пациентите си

За пореден път Университетската Болница за Активно Лечение и Спешна Медицина „Н. И. Пирогов”  разкрива изборна секция и дава възможност на болните да упражнят правото си на глас. За целта на 25 октомври в лечебното заведение ще бъде разкрита специална изборна секция. Тя се помещава в рапортната зала на Травматологичния комплекс на 3 етаж.
 
Достъп до нея е осигурен и за пациентите в неравностойно положение.
 
Създадена е необходимата организация така че всички болни, които са постъпили в "Пирогов" през почивните дни, също да могат да упражнят своя вот.  Това не се отнася за техните близки!
 

2015-10-23

Български учен, живеещ в чужбина с дарение за "Пирогов"

Български учен дари 35 000 лева на „Пирогов”.  Проф. Люсиен Велева проявява благородния жест,  след като гледа репортаж на г-жа Жени Марчева по БТВ, в който г-жа Марчева и директорът на болницата проф. Стоян Миланов, показват какво е състоянието на материалната база на „Пирогов”. Желанието на проф. Велева е сумата, която дарява да се използва за ремонт на покрива на Клиниката по кардиология и вътрешни болести.

Българският учен живее и работи в чужбина от 1996 година. По време на дарението тя сподели, че съпричастността й е породена, защото милее за българите, за родината си, част от която е и „Пирогов”. „Правя го за нас, защото човек не знае кога ще опре до „Пирогов””, добави още проф. Люсиен Велева

 

Проф. Люсиен Петрова Велева преподава в Center for Investigation and Advancen Study – Merida, Mexico, Applied Department  от 1996 г. Тя е и Doctor Honoris Cousa.

2015-10-19

Празникът завари д-р Атанас Кацаров и екипа му в операционната, където спасиха ръката на дете

Лекари от „Пирогов” спасиха ръката на дете в Деня на Св. Иван Рилски. Празникът завари д-р Атанас Кацаров , шеф на Клиниката по детска травматология и неговия екип в операционната, докато оперираха по спешност момиче от Своге. То е докарано по спешност късно вечерта на 18 октомри, заради сериозно счупване на лявата ръка. Момичето има три фрактури (сучпвания), които изискват незабавно да бъде оперирано. Ето защо д-р Кацаров е извикан по спешност в „Пирогов”. Той и екипът му влизат в операционната преди полунощ и излизат в малките часове на 19 октомври – Деня на Св. Иван Рилски. Резултатът от неколкочасовата операция е на лице – работата на медиците е перфектна и операцията на счупената ръка е успешна. Момичето е настанено в уникалната за страната Клиника по детска травматология на „Пирогов”. То ще остане в нея, докато състоянието му изисква лекарско наблюдение.

2015-10-09

5 от 6 пострадали при катастрофата край Витиня вчера остават за лечение в Пирогов

Шестата пострадала също се намира на територията на лечебното заведение, но не като пациент, а като придружител на детето си. 9-годишното момиченце е настанено в Клиниката по неврохирургия с рана в областта на главата. Неготата майка, която го придружава има счупен нос и не се налага спешен прием.
Останалите 4 пострадали са настанени в травматологията. Днес има бяха направени отново редица високоспециализирани изследвания. След тях млад мъж на 31 години беше опериран, тъй като има сериозно счупване на подбедрицата. По време на операцията травматологите поставиха титаниева плака с цел стабилизация.
36-годишната жена, която е със счупване в областта на опашната кост не се налага да бъде оперирана. Лекарите прецениеха, че за нейната травма е по-подходящо продължително обездвижване на мястото. Същиото лечение е ппредписано и на съпруга й – 44 г. мъж, който има фрактура (счупване) в областта на коляното на единия крак.
60 годишната жена със сериозна фрактура на рамото няма да бъде оперирана сега. След няколко дни лекарите ще повторят изследванията и тогава ще преценят дали да я оперират.