Бърза помощ

Пресцентър

2013-05-30

Национална програма "Детско здраве "Пирогов" с прегледи и на 1 юни

  По повод Деня на детето – 1-ви юни в „Пирогов” ще се проведат безплатните детски прегледи, които са част от Национална програма „Детско здраве „Пирогов””. Въпреки, че е първата събота от месеца, а не е последната събота (когато се извършват безплатните прегледи), специалистите ще преглеждат деца от 9 часа сутринта. Паралелно с тях „прегледи” ще извършват и едни от най-обичаните и уникални представители на Клиниката по смехотерапия – проф. Коко и доц. Роко.  

2013-05-26

21-годишният мъж, който постреда в метрото тази вечер е в тежко шоково състояние

Той е с тежка черепно-мозъчна травма, с контузия на мозъка, с контузия на черния и белия дроб, но без кръвоизлив. Лявата му подбедрица също е в много тежко състояние и се налага ампутация. Има опасност за живота му.

2013-05-23

Лекарите от "Пирогов" се борят за живота на дете, изгорило се в казан с вряло месо

Момченце на година и десет месеца е настанено в Клиниката по изгаряне с 21% изгаряне. То е преведено късно снощи от Враца в спешната болница, заради изгаряния в областта на седалището, гърба и двете бедра, които е получило след като е паднало в казан с вряло месо. Детето е с опасност за живота. 

 

2013-05-23

Мъж с опасност за живота след инцидент с газова бутилка

Битов инцидент с малка газова бутилка прати мъж в „Пирогов” с 35% изгаряне. 43-годишният П. Т. е с изгаряния в областта на лицето, ръцете и крайниците. Има опасност за живота му.

2013-05-20

Почина 2-годишното момченце от Козлодуй

To което беше докарано по спешност в „Пирогов” рано сутринта на 4 май. Анжело Н. беше приет в кома и с контузия на мозъка. Детето беше настанено в Детска реанимация и въпреки всички усилия на лекарите от университетската болница, то почина днес през деня.