Бърза помощ

Пресцентър

2013-04-10

Изписаха мъжа, който се самозапали пред Президентството

Днес от „Пирогов” беше изписан 51-годишният мъж, който се самозаплали пред Президентството в средата на миналия месец. Д. Д. беше докаран в „Пирогов” с много тежко състояние – с 22% изгаряне в областта на главата, лицето, шиятa и горните крайници. Мъжът беше лекуван почти месец в Клиниката по изгаряне от екипа на проф. Огнян Хаджийски. През първите няколко дни беше настанен в реанимацията на клиниката,  държан в изкуствена кома и на апаратно дишане, тъй като имаше реална опасност за живота му. Миналата седмица успешно бяха оперирани дълбочинните изгаряния и го раздвижваха рехабилитатори.

2013-04-09

"Пирогов" започна безплатните рехабилитация и прегледи за сколиоза при деца

Днес в „Пирогов” се направиха първите от цикъла безплатни прегледи и рехабилитация за сколиоза. Те бяха извършени от шефа на Отделението по рехабилитация д-р Красимира Казалъкова, а след това децата научиха полезни упражнения от рехабилитатор.

2013-04-09

Оперираха успешно двамата алпинисти

Вчера в „Пирогов” бяха оперирани двамата алпинисти, които пострадаха при лавина в подножието на Вихрен миналата седмица. Операциите на 36-годишния Дойчин и на 35-годишния Милен са успешни, съобщи координаторът на Специализирания травматологичен комплекс доц. Диян Енчев. И двамата пациенти се чувстват добре и се възстановяват успешно. В края на седмицата най-верочтно ще бъде изписан Дойчин, който претърпя операция на дясната подбедрица, а Милен, на когото беше оперирано дясното бедро ще може да си отиде у дома през следващата седмица.

2013-04-06

Двама от алпинистите, които пострадаха при лавина под връх Вихрен са преведени в "Пирогов"

Няма опасност за живота на 2 алпинисти, които пострадаха вчера в Пирин и бяха докарани снощи в 23, 55 часа в „Пирогов” , съобщи координаторът на Специализирания травматологичен комплекс в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” доц. д-р Диян Енчев. На 36-годишния Дойчин и 35-годишния Милен са им направени изследвания-снимки и скенер. Резултатите от тях  показват, че в състоянието на двамата мъже няма нищо сериозно – Дойчин е с фрактура на дясната подбедрица, а Милен е с фрактура на дясното бедро. В понеделник им предстоят операции.

2013-04-03

Вече няма опасност за живота на мъжа, който се самозапали пред Президентството

Отмина опасността за живота на 52-годишния мъж, който се самозапали пред Президентството, съобщи координаторът на Комплекса по изгаряне и пластична хирургия и шеф на Клиниката по изгаряне проф. Огнян Хаджийски. Вчера бяха оперирани успешно дълбоките изгаряния, които получи Д. Д. при самозапалването си в средата на миналия месец. Мъжът вече се храни самостоятелно и се движи добре.
Вече е вън от опасност и 58-годишният мъж от Бобовдол. Той също беше опериран успешно миналата седмица. Възстановява се добре.
И с двамата мъже работи екип рехабилитатори.