Бърза помощ

Пресцентър

2014-11-04

Преведоха 48-годишния мъж от Сандански в Клиниката по изгаряне на Пирогов

В Пирогов беше преведен 48-годишният мъж от Сандански. Той има 25% изгаряне, разпръснато по цялото тяло, главата и горните дихателни пътища.  Мъжът е с опасност за живота, в стабилно състояние, под грижите на екипа на проф. Огнян Хаджиски. Заради това ще бъде настанен в Реанимация-изгаряне.

2014-10-15

На професионалния си празник Пироговските лекари ще преглеждат безвъзмездно деца

В Деня на българския лекар -  19 октомври, детски лекари от „Пирогов” обявяват Отворени врати. Екипите на хирурга доц. Христо Шивачев, на уролога д-р Габирела Минова и на д-р Асен Меджидиев –УНГ ще преглеждат между 10.30 и 13.30 часа в сградата на Медицински център „Пирогов” (до входа за детското). Задължително е предварителното записване по телефона. За да посетят  УНГ, желаещите трябва да се обадят на тел. 02/ 91 54 479, а за консултация и преглед при детски хирург и уролог на 0882 480 414 .
Важно! Прегледите, при екипите на същите специалисти, част от Кампанията „Национална програма детско здраве Пирогов”, които са насрочени обичайно за последната събота на месеца, НЕ се променят!!!
 

2014-10-03

Пирогов с изборна секция на 5 октомври

Над 60 пациенти, които са настанени за лекуване в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" са заявили желание да гласуват на предстоящите избори в неделя, 5 октомври. За пореден път университетската болница за спешна медицина разкрива изборна секция и дава възможност на болните да упражнят правото си на глас. За целта в лечебното заведение се разкрива специална изборна секция. Тя се помещава в рапортната зала на травматолозите на третия етаж.
 
Достъп до нея е осигурен и за пациентите в неравностойно положение.
 
Създадена е необходимата организация, за да може всички болни, които са постъпили в "Пирогов" през почивните дни също да могат да упражнят своя вот.

2014-09-25

Промяна в датата за безплатните кардиологични прегледи

Колеги,
Денят на отворени врати в „Пирогов” по повод Деня на сърцето ще се проведе на 26-ти, петък, а не на 29-ти понеделник. Хората, които се обаждат по телефона, за да се записват биват предупреждавани своевременно.

Ако, някои от вас искат да отразят, могат да го направят утре след 9,30 часа в сградата на Медицински център "Пирогов" (до входа на детското). Нека търсят доц. Мария Миланова, д-р Константин Стоянов или д-р Силвия Чолакова.

2014-09-21

Кардиолозите от Пирогов консултират пациенти в Световния ден на сърцето

Във връзка с Деня на сърцето, 29.09.,  екипът на доц. д-р Мария Миланова от Клиниката по кардиология на Университетската болница за активно лечение и спешна медицина „Н. И. Пирогов”, обявява Ден на отворените врати за консултация на пациенти със сърдечно-съдови заболявания. Прегледите ще бъдат в сградата на Медицински център „Пирогов” и само за предварително записани пациенти. Желаещите да се възползват от срещата със специалистите, задължително трябва да се запишат на  на телефон 02/9154574. Записванията започват от 25.09.2014 между  14.00 до 16.00 часа.
Не е необходимо да се носи направление от личния лекар!