Бърза помощ

Пресцентър

2013-05-05

През месец май продължава рехабилитацията за сколиоза при децата

На 15  и на 22 май отново ще има безплатни прегледи и рехабилитация за сколиоза (гръбначно изкривяване) за деца и младежи. Прегледите ще извърши д-р Красимира Казалъкова – ръководител на отделението по рехабилитация в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”.
Всеки родител, който желае да бъде прегледано детето му, трябва да го запише предварително на телефон 02/ 9154 334, вски делничен ден между 9 и 12 часа. Не е необходимо направление от личния лекар!!! Прегледите започват в 12 часа, а лечебната физкултура в 13 часа.
 

2013-05-04

Лекарите от "Пирогов" се борят за живота на актьора Петър Попйорданов

Актьорът Петър Попйорданов е настанен в Централна реанимация на "Пирогов" с пряк опасност за живота. 48-годишният мъж е докаран в болницата в коматозно състояние този следобед. Той е с тежка двустранна мозъчна контузия, двустранно счупване на черепните кости, вътречерепен хемтом, счупвне на черепната основа, контузия на белия дроб и с едно счупено ребро. Тежките наранявания са резултат от височинна травма. Сърдечната му дейност се поддържа с медикаменти и е на комндно дишане. За момента не се нуждае оперативна намеса.

2013-04-25

Мъжът, който пострада при падане от Моста на влюбените беше опериран в "Пирогов"

Няма опасност за живота на 26-годишния мъж, който пострада днес при Моста на влюбените, това съобщи д-р Калин Георгиев – лицево-челюстен хирург в „Пирогов”. С. Б. pостъпи в болницата преди обед. След като му бяха направени всички необходими изследвания се установи, че той е с пневмоторакс, счупвания на носа, на горната и на долната челюст. Това наложи оперативни намеси в областта на белия дроб и горната челюст. Предстои интервенция и на долната. Пациентът остава в Клиниката по неврохирургия за лечение.  

2013-04-16

Болница "Пирогов" не е искала пари за лечението на здравнонеосигурената Виктория Русимова

Във връзка с Апел на протестиращите от „Орлов мост”, изпратен до БНТ, Нова телевизия и BTV, приканващ към съпричасност на Виктория Русимова от Ботевград, която беше транспортирана в петък миналата седмица от Ботевград до „Пирогов”, защото УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" иска тя да си плати лечението, тъй като не е здравно осигурена, ръководството на болницата уточнява следното:
- Виктория Русимова беше доведена в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” на 12. 04. 2013 г. с 3,8 промила алкохол в кръвта. Наложи се да й се проведе детоксикираща терапия и тя беше извършена, без да се интересуваме, че пациентката не е здравноосигурена и лечението й е за сметка на болницата.  Пациентката беше изписана вчера (13.04.2013 г.). От г-жа Русимова не е искано да заплаща лечението си, както се твърди в апела. 

 

2013-04-12

"Пирогов" с обновено Отделение "Гинекология и хирургия на гърдата"

В 12 часа на 12 април в „Пирогов” директорът на болницата доц. д-р Стоян Миланов и д-р Людмил Джунков  откриха обновеното Отделение „Гинекология и хирургия на гърдата”. Вече се помещава на 270 кв. м. в сградата над Медицинския център на ет. 3 (под Клиниката по хирургия на ръката). Вече разполага с 12 легла, вместо досегашните 10. В него са подобрени битовите условия за пациентите – всяка стая е със съвременен вид,  разполага със собствен санитарен възел,освен това условията за работа на персонала също са съвременни. Предвидена е и стая с легла за жени с патологична бременност. Проектирането и ремонта продължиха близо година. Стойността на изпълнението му е 120 884 лева с ДДС, които са за собствена сметка от вътрешни резерви на болницата.