Бърза помощ

Пресцентър

2015-11-12

2 жени, потрадали при ПТП край Божурище са в "Пирогов"

Трима пострадали в катастрофата край Божурище днес са в „Пирогов”. Жена на 50 години има мозъчно сътресение и рана на устата. Раната вече е зашита, а заради сътресението се налага пострадалата да остане в болницата. 26-годишна жена е с фрактура на един от лумбалните прешлени. Тя също трябва да бъде хоспитализирана. Третият пострадал е мъж, който отказва да се прегледа.

2015-11-09

Пострадалите при ПТП на бул. "Христо Ботев" преминаха през СПКО на "Пирогов"

Общо 12 пострадали при ПТП-то между двата трамвай тази сутрин на бул. „Хр. Ботев” преминаха през Спешното на „Пирогов”. Най-младият пациент е момче на 18 години, а най-възрастният е жена на 67 години, а съотношението е мъже-жени е 5:7. Пострадалите най-често имат счупвания (фрактури), контузии и навяхвания в областта на главата и лицето. Един от мъжете има счупено ребро, а няколко пръсти на едната ръка са навехнати. Пациентите са освободени и са назначени дати за контролни прегледи.
 

2015-11-06

Подаване на жалби и сигнали

Жалбите и сигналите, свързани с дейността на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” ЕАД се подават до изпълнителния директор на лечебното заведение проф. д-р Стоян Миланов.  Това става чрез написването на свободен текст, на български език.

Жалба се подава в писмен вид, в свободен текст, на български език, като в същата се описва:
•    Трите имена и адрес, телефон, факс и електронен адрес, ако има такъв - за българските граждани.
•    Трите имена и личния номер за чужденец и адреса, заявен в съответната администрация, телефон, факс и електронен адрес, ако има такъв.
•    Фирмата на търговеца или наименованието на юридическото лице, изписани и на български език, седалището и последния посочен в съответния регистър адрес на управление и електронния му адрес.
•    Услугата, от която се жалва; служителят, от който се жалва.
•    Органът, до който се подава.
•    Възраженията и тяхното основание.
•    Дата и подпис на подателя.


Сигнал се подава в писмен вид, в свободен текст, като трябва да съдържа:
•    Наименованието на структурата, където е извършено нарушението.
•    Достатъчно конкретни данни за извършеното нарушение.
•    Индивидуализиращи данни на подателя, както и качеството, в което твърдяното нарушение му е станало известно.Подаването на жалбата или сигнала може да стане по 3 начина:
1.    Лично на адрес: гр. София, бул. „Тотлебен” 21, в Административната сграда (Отдел „Обща канцелария”).
2.    По пощата: гр. София, бул. „Тотлебен” 21, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”, до Изпълнителния директор проф. д-р Стоян Миланов.
3.    На електронната поща на болницата – pirogov@pirogov.bg.
 

2015-10-30

Учениците от в ПГ по аудио- видео и телекомуникации "А. С. Попов" са в токсикологията на "Пирогов"

1 момче на 15 години и 2 момичета, на същата възраст, са докарани по-рано днес в „Пирогов” от екип на Спешна помощ, заради употреба на марихуана. Момчето пристига със сърцебиене, по-високо кръвно налягане, неадекватно състояние и честа смяна на настроенията. Момичетата са много сънливи, отпуснати и бледи, но в съзнание, а не в коматозно състояние. Състоянието и тримата е сериозно, но без непосредствена опасност за живота към момента. Приети са в Детската токсикололгия на „Пирогов”. Там им се провежда лечение, чиято цел е да детоксикира организма.

2015-10-23

Хирургични консултации ще се провеждат в Медицински център "Пирогов"

Свободни хирургични консултации организира Медицински Център „Пирогов”. Те ще се провеждат до края на годината във всяка последна седмица от месеца от екипа на доц. Юлий Ванев, ръководител на „Център за лечение на хернии и коремна болка”. Хирурзите ще преглеждат между 13 и 16 часа от понеделник до четвъртък, а в петък между 10 и 13 часа.
 За да се възползват пациентите не е нужно да носят направление от личния лекар или да заплащат. Задължително е да се запишат предварително на телефон: 02/ 9154364. Записването става всеки делничен ден между 9 и 12 часа.
 Този месец консултациите старират на 26 октомври и продължават до 30 октомври, включително.