Бърза помощ

Пресцентър

2014-08-01

Приключи кръводарителската кампания в "Пирогов"

80 служители на „Пирогов” и близки на пациенти на болницата дариха кръв за 3 дни. Кампанията на Националния центът по трансфузионна хематология се проведе за пореден път в спешната болница. В рамките й на призива за кръводаряване се отзоваха не само служители на болницата от всички звена, но и  близки на пациенти, които са хоспитализирани в „Пирогов”. Така за 3 дни 80 лица дариха близо 37 литра кръв.

2014-07-28

Пироговци даряват кръв от днес до сряда

Тази сутрин в 10 часа стартира кампанията за даряване на кръв в „Пирогов”. В нея се включват служители на университетската спешна болница. Възможност да дарят кръв имат и близки на пациенти, които лежат в лечебното заведение. Пироговци се включват за пореден път път в инициативата на Националания център по трансфузионна хематология. Камапанията се провежда 2 пъти годишно. И този път екипите на НХТЦ ще очакват всички желаещи да дарят кръв от 10 до 14 часа от 28-ми до 30-ти юли (понеделник, вотрник и сряда) в рапортната зала на Клиниката по детска хирургия, ет. 2 (до скенера).
 

2014-07-25

Телефонни измамници грубо злоупотребяват с името на директора на "Пирогов"

Добър ден, колеги!

Във връзка със зачестили случаи на телефонни обаждания, в които лица се представят за изпълнителния директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” проф. Стоян Миланов и искат от гражданите пари за лечение на  техни близки, заявяваме следното:
•    Изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” проф. Стоян Миланов НЕ се обажда на когото и да било, за да иска средства за лечение на пациенти на болницата.
•       В случаите, в които се налага близки на пациенти на спешната болница да заплащат, каквото и да било, то това  става по надлежния ред на касата на болницата, а лицето което е платило получава официален докумет за това.

•    Ако някой се обади, представяйки се за директора на „Пирогов” проф. Миланов, или от негово име  и иска пари за каквато и да било форма на лечение на техни близки и познати, нека хората да се обърнат за помощ към компетентните органи от МВР, защото това са телефонни измамници, които злоупотребяват с името на проф. Стоян Миланов.
 

2014-07-25

Пироговци ще дарят кръв

Пироговци  даряват кръв през първите три дни на следващата седмица. Служителите на спешната болница „Пирогов” се включват за пореден път в инициативата на Националания център по трансфузионна хематология. Камапанията се провежда 2 пъти годишно и освен служителите на болницата, в нея могат да се включат и близки на пациенти на лечебното заведение. Екипите на НХТЦ ще очакват всички желаещи да дарят кръв от 10 до 14 часа от 28-ми до 30-ти юли (понеделник, вотрник и сряда) в рапортната зала на Клиниката по детска хирургия, ет. 2 (до скенера).
 

2014-07-09

Близо 40 пострадали при градушката вчера потърсиха помощ в Пирогов

Най-честите проблеми, с които хората търсиха специалистите от спешната болница са наранявания в областта на главата, лицето и мекотъканните части на ръцете и краката. Мъж на 27 години остава за лечение в болницата, заради сериозна порезна рана на ръката, която задължително трябва да се оперира. Жена е със счупена ръка, тъй като е пазела главата си от ледените късове. Тя е освободена за домашно лечение.
Сред пострадалите няма деца.