Бърза помощ

Пресцентър

2013-07-08

В Пирогов е настанено дете на 1,2 година паднало от 6-я етаж на блок в кв. Х. Димитър"

  След направен скенер на цяло тяло се установява счупване на таза, на лявата бедрена кост, на ключицата, на четвърти поясен прешлен, травматична херния на предна коремна стена  и множество охлузвания по цялото тяло. Детето е в стабилно състояние за момента. Момченцето е доведено в болницата вчера по обяд. Днес бедрото му беше оперирано от екипа на д-р Атанас Кацаров то Клиниката по детска ортопедия и травматология.   

2013-06-27

"Пирогов" прекрати трудовите взаимоотношения със служителите у които откриха цигари без бандерол

 От 26.06. болница „Пирогов” е прекратила трудовите взаимоотношения със санитарите сред, чиито лични вещи бяха намерени цигари без бандерол по време на  проверка на Агенция „Митници” в болницата. 
 

2013-06-14

Люба Кулезич е с контузия в дясната част на главата и без опасност за живота

Люба Кулезич беше прегледана в „Пирогов” след инцидента, който е претърпяла тази вечер. След направените изследвания и прегледи се установи, че тя има контузия в дясната половина на главата, съобщи дежурния неврохирург д-р Сашо Атанасов. Тя е с хематом и охлузвания. При ударите, които е получила г-жа Кулезич е засегнато и дясното й око. Това налага да бъде прегледана от очен лекар. Дежурният спешен офталмологичен кабинет за София се намира в ИСУЛ. 
 

2013-06-13

Учредява се първото Дружество по спешна медицина

      На 14.06.2013 г. (петък) в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”ще се проведе Учредително събрание на БЪЛГАРСКО ДРУЖЕСТВО ПО СПЕШНА МЕДИЦИНА. Началото на Учредителното събрание е в 12 часа в Рапортната зала на хирургиите на 5-я етаж.      

2013-06-12

Изписаха 13-годишното момиче, което пострада при инцидента с лифт

 Пациентката е с наместен и гипсиран крак. Тя ще трябва да носи гипс около 3 месеца и всяка седмица да идва на контролен преглед в болницата. Припомням, че на 9 юни момичето постъпи в „Пирогов”, след като пострада при инцидент с лифт, с открито счупване на дясната подбедрица. Заедно с нея помощ в болницата потърсиха и други две момичета, но след всички необходими изследвания, които им бяха направени се установи, че те са с контузии и не се налага хоспитализиране.