Бърза помощ

Пресцентър

2015-11-06

Подаване на жалби и сигнали

Жалбите и сигналите, свързани с дейността на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” ЕАД се подават до изпълнителния директор на лечебното заведение проф. д-р Стоян Миланов.  Това става чрез написването на свободен текст, на български език.

Жалба се подава в писмен вид, в свободен текст, на български език, като в същата се описва:
•    Трите имена и адрес, телефон, факс и електронен адрес, ако има такъв - за българските граждани.
•    Трите имена и личния номер за чужденец и адреса, заявен в съответната администрация, телефон, факс и електронен адрес, ако има такъв.
•    Фирмата на търговеца или наименованието на юридическото лице, изписани и на български език, седалището и последния посочен в съответния регистър адрес на управление и електронния му адрес.
•    Услугата, от която се жалва; служителят, от който се жалва.
•    Органът, до който се подава.
•    Възраженията и тяхното основание.
•    Дата и подпис на подателя.


Сигнал се подава в писмен вид, в свободен текст, като трябва да съдържа:
•    Наименованието на структурата, където е извършено нарушението.
•    Достатъчно конкретни данни за извършеното нарушение.
•    Индивидуализиращи данни на подателя, както и качеството, в което твърдяното нарушение му е станало известно.Подаването на жалбата или сигнала може да стане по 3 начина:
1.    Лично на адрес: гр. София, бул. „Тотлебен” 21, в Административната сграда (Отдел „Обща канцелария”).
2.    По пощата: гр. София, бул. „Тотлебен” 21, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”, до Изпълнителния директор проф. д-р Стоян Миланов.
3.    На електронната поща на болницата – pirogov@pirogov.bg.
 

2015-10-30

Учениците от в ПГ по аудио- видео и телекомуникации "А. С. Попов" са в токсикологията на "Пирогов"

1 момче на 15 години и 2 момичета, на същата възраст, са докарани по-рано днес в „Пирогов” от екип на Спешна помощ, заради употреба на марихуана. Момчето пристига със сърцебиене, по-високо кръвно налягане, неадекватно състояние и честа смяна на настроенията. Момичетата са много сънливи, отпуснати и бледи, но в съзнание, а не в коматозно състояние. Състоянието и тримата е сериозно, но без непосредствена опасност за живота към момента. Приети са в Детската токсикололгия на „Пирогов”. Там им се провежда лечение, чиято цел е да детоксикира организма.

2015-10-23

Хирургични консултации ще се провеждат в Медицински център "Пирогов"

Свободни хирургични консултации организира Медицински Център „Пирогов”. Те ще се провеждат до края на годината във всяка последна седмица от месеца от екипа на доц. Юлий Ванев, ръководител на „Център за лечение на хернии и коремна болка”. Хирурзите ще преглеждат между 13 и 16 часа от понеделник до четвъртък, а в петък между 10 и 13 часа.
 За да се възползват пациентите не е нужно да носят направление от личния лекар или да заплащат. Задължително е да се запишат предварително на телефон: 02/ 9154364. Записването става всеки делничен ден между 9 и 12 часа.
 Този месец консултациите старират на 26 октомври и продължават до 30 октомври, включително.
 

2015-10-23

УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" разкрива изборна секция за пациентите си

За пореден път Университетската Болница за Активно Лечение и Спешна Медицина „Н. И. Пирогов”  разкрива изборна секция и дава възможност на болните да упражнят правото си на глас. За целта на 25 октомври в лечебното заведение ще бъде разкрита специална изборна секция. Тя се помещава в рапортната зала на Травматологичния комплекс на 3 етаж.
 
Достъп до нея е осигурен и за пациентите в неравностойно положение.
 
Създадена е необходимата организация така че всички болни, които са постъпили в "Пирогов" през почивните дни, също да могат да упражнят своя вот.  Това не се отнася за техните близки!
 

2015-10-23

Български учен, живеещ в чужбина с дарение за "Пирогов"

Български учен дари 35 000 лева на „Пирогов”.  Проф. Люсиен Велева проявява благородния жест,  след като гледа репортаж на г-жа Жени Марчева по БТВ, в който г-жа Марчева и директорът на болницата проф. Стоян Миланов, показват какво е състоянието на материалната база на „Пирогов”. Желанието на проф. Велева е сумата, която дарява да се използва за ремонт на покрива на Клиниката по кардиология и вътрешни болести.

Българският учен живее и работи в чужбина от 1996 година. По време на дарението тя сподели, че съпричастността й е породена, защото милее за българите, за родината си, част от която е и „Пирогов”. „Правя го за нас, защото човек не знае кога ще опре до „Пирогов””, добави още проф. Люсиен Велева

 

Проф. Люсиен Петрова Велева преподава в Center for Investigation and Advancen Study – Merida, Mexico, Applied Department  от 1996 г. Тя е и Doctor Honoris Cousa.